Кино, театър, фестивали, празници! Пловдив прелива със събития от петък вечер до неделя

Автор: Plovdiv Now 4251
Кино, театър, фестивали, празници! Пловдив прелива със събития от петък вечер до неделя

Пловдив прелива от събития за периода от днешната петък вечер до неделя. Ето обобщено какво ще се случва под тепетата:

КИНО

„Лятно кино в парка“ продължава до 19 юли 2020. Екранът, на който се прожектират филмите, е с размери на двуетажна сграда, а професионалната система за прожекции и звук са гаранция за неповторимо преживяване. Всички прожекции са от 20.30 ч.

Входът за прожекциите е безплатен, а зрителите трябва да си носят нещо за сядане.

17.07 – „Любовна терапия“, парк Лаута

18.07. – „Такси 5“, парк Розариум

19.07. – „Доза щастие“, Младежки хълм

Проектът „Лятно Кино в Парка“ е част от културния календар на Община Пловдив за 2020 година.

КОНЦЕРТ

17 юли от 19.00 часа в Цар Симеоновата градина, до Виенския павилион.

На открита сцена ще чуете великолепните изпълнения на „Биг Бенд Пловдив“ с диригент Николай Гешев, прекрасната солистка Едит Унджиян, младите таланти  от „Арт Войс Център“ с ръководител Руми Иванова - Лидия Ганева, която представи България на „Детската Евровизия“ в Малта през 2016г. , познатите от формата „Нова Звезда“ от „Шоуто на Слави“  - Ивайла Терзиева и Виктория Димова и великолепните участнички от предишни сезони на Гласът на България -  Ивана Муцкова и Андреана Бакалова.

И разбира се, финалистите от музикалния формат „Гласът на България“ 2020  - пловдивчаните, които грабнаха сърцата на цяла България - Юлия Йорданова – Керана и Алекс Георгиев.

Концертът се организира от отдел „Култура, археология и културно наследство“ на Община Пловдив и кметството на район „Централен“ при спазване на всички противоепидемични мерки.

ФЕСТИВАЛ

До 19 юли ( неделя) в Пловдив продължава осмото издание на традиционния и любим за пловдивчани кулинарен фестивал, който естествено носи името „Вкусът на Пловдив“. Шатрите са разположени от двете страни по ул. "Райко Даскалов" (Малката Главна) в Пловдив (от пл. Римски стадион в посока подлеза на аптека „Марица“).  От 10:00 до 23:00 часа, пловдивчани и гости на града имат възможност да се докоснат до кулинарните изкушения на водещи пловдивски ресторанти и шеф готвачи. Тази година организаторите ще изненадат ценителите на вкусна храна с голямо разнообразие от участници - елитни пловдивски ресторанти, производители на месни, млечни продукти,  българска национална кухня на жар, гръцки кулинарни изкушения и сладкиши.

Събитието се организира от Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите „Тракия" - Пловдив, Фондация LocalFood.bg, Община Пловдив, БХРА, РЗК - Пловдив, клуб "Орфей Уелнес".

OPERA OPEN 2020

Любими актьори в спектакъла "Поетите и Музиката" на Опера Пловдив на Античния театър

Премиерa на  "Поетите и Музиката" представя Opera Open на 17 и 18 юли от 21:15 часа.

"Поетите и Музиката" ще срещне публиката с най-красивата любовна лирика от Никола Вапцаров, Христо Фотев, Миряна Башева, Добромир Тонев,  Валери Петров, Стефан Цанев, Димчо Дебелянов и др., изпълнени от едни от най-обичаните български актьори – Бойко Кръстанов, Владо Пенев, Захари Бахаров, Иван Бърнев, Малин Кръстев, Теодора Духовникова и Юлиан Вергов, в компанията на пианиста Антони Дончев.

Организатор Държавна опера Пловдив и платформа ПОЕТИТЕ.LIVE

ЧЕСТВАНЕ

С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика и полагане на венци и цветя на 18-ти юли 2020 година, събота, от 10.00 часа, в Пловдив ще бъде почетена 183-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата.

Слово ще произнесе Рада Банялиева, историк, директор на Музея на авиацията – Крумово. Водещ на честването ще бъде актрисата от Драматичен театър Пловдив – Мария Генчева.

Организатор е отдел „Култура, археология и културно наследство“ , Община Пловдив

ДЕТСКИ ПРАЗНИК

На 18 и 19 юли 2020 “Панорама на детското и младежко творчество - Слънцата на децата”. Място на срещата - къща- музей “Златю Бояджиев” и пространствата около нея, където ще бъдат разположени експозиции, творчески и музикални ателиета на талантливи деца и младежи от цялата страна, със специалното участие на духовия оркестър “Джуниър бенд” от град Велико Търново.

Празникът е от 09:00 до 18:00 ч. и в двата дни ( събота и неделя) в Къща-музей „Златю Бояджиев“ на ул. „Съборна“ 18.

Организатори са Сдружение “Духовно огледало” и община Пловдив

ФЕСТИВАЛ

Летен фестивал „Музика в Парка“ за малки и големи на 18 юли, събота, в парк „Белите брези“.

Началото е в 11 часа, когато Госпожа Опера ще разкаже приказната история за „Вълшебната флейта“ на децата от район Южен. Участват солистите на Опера Пловдив: Марк Фаулър, Евгений Арабаджиев, Ива Ананиева, Тодорка Митковска, със специалното участие на Арина Христова. В целодневната програма на „Музика в Парка“ ще видим още:

Ансамбъл „Тракия“, с главен худ. ръководител проф. Даниела Дженева, „Биг Бенд Пловдив“, с диригент Николай Гешев, обичаната Група Респект и DJ-ите Пачо & Пепо.

Вижте часовете на участията в плаката на събитието.

Официално откриване и приветствия - 16.30 часа

Кметство на район Южен, Костадин Язов – кмет на Южен

ТЕАТЪР

„Включи квартала – театър в парка“ гостува в район Северен на 19 юли 2020г - Парк "Рибница" , кв. Кършияка. Ще се играе комедията "Мъжът на жена ми" от Миро Гавран. Постановката е дело на Мариус Куркински и в нея участват обичаните актьори  Мария Сапунджиева,  Ненчо Илчев и Кирил Ефремов. ВХОДЪТ Е СВОБОДЕН

Организатор МаскАРт с подкрепата на Община Пловдив

КУКЛЕН ТЕАТЪР

Приказни герои и истории ще зарадват пловдивските деца с безплатен  „Куклен театър в парка“ на 19.07.2020 г. – неделя, 11:00 ч. Пиесата е „Болен здрав носи“, а мястото – Бунарджика, район Централен.

Организатори са отдел „Култура, археология и културно наследство“ и Държавен куклен театър Пловдив

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина