“Кино в парка“ в Пловдив започва с прожекция на “Завръщане“

Автор: Plovdiv Now 7814
“Кино в парка“ в Пловдив започва с прожекция на “Завръщане“

Атрактивният фестивал "Кино в парка" започва днес с прожекцията на хита "Завръщане" от 21 часа в Цар-Симеоновата градина. Това е третото издание на форума, а тази тодина за първи път преди основната прожекция ще имаме възможност да гледаме и късометражни филми, избрани от екипа на "Кинематограф". Първото заглавие от 20.30 часа е „Кокомпоти“ комедия с качествено напрежение, с деликатна щипка въображение, достатъчна да го постави точно в средата на границата между реализма и фентъзито, пише plovdivtime.bg.

Веднага след това  е прожекцията на "Завръщане". Това е и последният филм, в който участва големият български артист Стефан Данаилов.

Сюжетът ни пренася 25 години след паметното футболно лято на България през 94-та. Трима приятели се завръщат у дома от всички краища на света, за да помогнат на друг свой приятел от детството да спаси родната си къща. Алекс трябва да убеди братовчед си Бранимир да не загърбва завета на дядо им, като събори фамилния им дом и построи на негово място модерна бизнес сграда. Единственият начин за това е приятелите от детството да се обединят отново и да победят професионалния отбор на Бранимир в градския маратон. Задачата се оказва изключително трудна, а поредица от безумни случки и абсурдни препятствия поставят на изпитания дългогодишното им приятелство.

Във филма участват Стефан Данаилов, Николай Илиев, Башар Рахал, Александър Кадиев, Орлин Павлов, Бойко Кръстанов, Евелин Костова, Диляна Попова, Райна Караянева, Искра Донова и Слави Панайотов.

„Завръщане“ ще можете да гледате и на 12 юли на Небет тепе, когато специален гост на прожекцията ще бъде режисьорът Ники Илиев.

Препоръчваме ви да дойдете по-рано и да заемете местата си пред екрана навреме. Входът за прожекциите е абсолютно безплатен, от вас се иска само да си носите нещо за сядане и добро настроение, за да се насладите на неповторимо лятно кино изживяване под звездите на Пловдив, канят организаторите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина