Кино маратон в Пловдив показва 20 безплатни прожекции по повод падането на Берлинската стена

Автор: Plovdiv Now 643
Кино маратон в Пловдив показва 20 безплатни прожекции по повод падането на Берлинската стена

От 10 до 25 ноември Пловдив е домакин на първо издание на филмова селекция, посветена на 30 години от падането на Берлинската стена и края на тоталитарния режим в България. Фестивалът на алтернативното българско кино „Срещу забравата“ е част от програмата на „Пловдив 2019“ и ще покаже на зрителите в Пловдив някои спрени от цензурата преди 10-ти ноември 1989 г. документални филми, също и алтернативни български игрални филми, тематично обвързани с промените отпреди 30 години.

Прожекциите са с вход свободен и ще се състоят от 10 до 25 ноември в Тотал спорт, ул. “Екзарх Йосиф“ 13. Откриването на филмовия фестивал е на 10 ноември от 11.30 часа.

Предвидена е и дискусионна кръгла маса с участието на авторите на филмите, български кинокритици, социолози, журналисти и преки участници в тези събития.  Кино форумът “Срещу забравата”  напомня още, че във филмовия процес в България в последните 30 години достойно присъстват алтернативни образци, необходим коректив за всяко развито гражданско общество.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина