Предлагаме ви рецепта за кекс с тиква и кестени - страхотен есенен сладкиш.
Продукти:
печена тиква - 200 г
кестени - 500 г
пудра захар - 160 г
яйца - 6 бр.
масло - 120 г
краве масло - за намазване
Приготвяне:
Тиквата се реже на парчета и се изпича на 180°C за 20 мин. Или докато омекне. В купа се пасира.
Кестените се цепват в горния край на кръст, с помощта на малко ножче. Изпичат се на 180°C за около 30 мин. Още докато са топли, се белят и след това се смилат в блендер.
Мекото масло се разбива със захарта, докато побелеят.
Яйцата се делят на белтъци и жълтъци.
Жълтъците се разбиват добре и към тях се прибавя пюрето от тиква, след това се добавят разбитото със захар масло и кестените.
Белтъците се разбиват на твърд сняг и се смесват с кестеновата смес.
Форма за кекс с диаметър 23 см се намазва с масло и се поръсва с брашно по желание, изсипва се тестото и кестеновият сладкиш се пече на 180°C за 30 мин.