Трябва да извадите продуктите от хладилника половин час по-рано, за да бъдат на стайна температура. Разбивате размекналото се масло заедно със захарта. След като получите хомогенна смес добавете едно по едно и яйцата, като продължавате да разбивате непрекъснато (най-добре е да използвате за тази цел миксер).
Пресейте брашното, бакпулвера и содата. Добавяйте брашнената смес малко по малко при непрекъснато бъркане, като редувате с добавяне на части от виното. Брашно, вино, брашно, вино, брашно! Добавете и ванилията. Изсипете сместа за кекса с грозде и бяло вино във форма за кекс, в която предварително сте сложили хартия за печене, или пък сте намазали с олио. Накрая разпределете равномерно зрънцата грозде върху сместа.
Печете кекса в предварително загрята на 180 градуса фурна до момента, в който бучвайки го с клечка за зъби тя остава суха. След като кексът е готов и изстине по желание може да го поръсите с пудра захар.