Казина или барове? Нощните птици купонясват до зори, заобикаляйки наредбите

Автор: Plovdiv Now 3991
Казина или барове? Нощните птици купонясват до зори, заобикаляйки наредбите

Нощните клубове не работят, ресторантите затварят преди полунощ. Животът по време на пандемията смени стандартния си ритъм, но много от младите хора не са. Къде обаче могат да се забавляват младежите и нощните птици? Домашните купони са невъзможни ако живееш с родителите си, а на вила се ходи обикновено в края на седмицата. Има обаче обществени пространства, които не са засегнати по никакъв начин от министерските заповеди и това са казината. 

Игралните зали, които в Пловдив са вече близо 150, работят денонощно, като на повечето места клиентите получават като комплимент безплатен алкохол, храна, а на някои места дори и цигари. "Отиваме с приятели, зареждаме 20 лева на машинката и цяла нощ се забавляваме. Понякога дори си тръгваме и с печалба" , разказва млад пловдивчанин. 

Казината са се превърнали с "спирки" и на момичетата, които практикуват най- древната професия. Те прекарват вечерите там ,докато получат оферта от клиент. Много от дилърите също са се преориентирали и могат да бъдат забелязанина ротативките. 

"Парадоксално е, че достъпът до тези места по никакъв начин не е ограничен. Това са затворени пространства,с вентилационни системи, на повечето места се пуши, въпреки че по принцип е забранено. Т.е опасността от предаване на зараза е доста висок. В същото време обаче здравните власти някакси пропускат този бранш. То е ясно, че интересите там са големи, но едва ли приходите от казината са най- важните за държавния бюджет. Или поне неса по-важни от здравето на хората" коментират пловдивчани. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина