Категорично: Отварянето на моловете ще е една от последните мерки, които ще бъдат отхлабени

Автор: Plovdiv Now 4447
Категорично: Отварянето на моловете ще е една от последните мерки, които ще бъдат отхлабени

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев коментира, че искането решенията за мерки да се взимат не със заповед от него, а от правителството е предложено от различни партии в парламента. Преди малко той излезе от сградата на Народното събрание, където в момента тече заседанието на Правната комисия, която ще гласува на второ четене на законопроекта за изменение на Закона за здравето, който ще замени изтичащото на 13 май извънредно положение. 

Министър Ананиев коментира съобщената малко по-рано днес негова заповед за разрешаване на дейността на културни обекти - музеи, галерии, кина, библиотеки.

"Ще могат да функционират при спазване на всички мерки за социална дистанция", подчерта Ананиев. Той припомни, че разрешението за работа на кината и на сценичните прояви на открито, е ограничено при максимум 30% от максималния капацитет.

Все още не е посочено нищо изрично по повод театрите. Междувременно обаче Ананиев отговори категорично на въпрос за моловете: "Отварянето на половете ще е една от последните мерки, до които ще прибегнем", посочи министърът на здравеопазването. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина