Катастрофа в центъра на Пловдив, друга на магистралата! Мъж е в болница

Автор: Plovdiv Now 3574
Катастрофа в центъра на Пловдив, друга на магистралата! Мъж е в болница

Две катастрофи са станали в Пловдивско през изминалото денонощие.

51-годишен мъж от Хасково е настанен в болница, но е без опасност за живота след претърпян пътен инцидент на магистрала «Тракия» в обедните часове вчера. Катастрофата е в района на 132 км. посока София - Бургас. Лек автомобил Форд с френска регистрация, собственост и управляван от турски гражданин, не спазва необходимата дистанция и удря отзад Опел, управляван от 51-годишния мъж от Хасково.

Пострадалият е оставен за наблюдение в УМБАЛ «Свети Георги» в Пловдив с контузии на гръден кош, корем и глава. Водачите са изпробвани за употреба на алкохол, но отчетените проби са отрицателни. ПТП е отработено по административен ред от екип на сектор «Пътна полиция». 

Неспазване на необходимата дистанция е причина и за пътен инцидент, регистриран снощи в Пловдив. 39-годишен водач на лек автомобил Опел при движение по булевард «Цар Борис ІІІ Обединител» удря отзад Фолксваген.

Зад волана на втората кола е 29-годишен пловдивчанин. И двете коли са чужда собственост. Пострадала при пътното произшествие е 22-годишна жена, пътувала във Фолксвагена. Тя е прегледана на място от медицински екип, но е освободена с диагноза контузия на крак, без опасност за живота. Катастрофата е посетена от автопатрул на сектор «Пътна полиция», който е взел проби от водачите за употреба на алкохол и наркотици. Резултатът е показал, че по-младият водач е управлявал превозното средство с алкохолна концентрация от 0,54 промила.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина