Картофени кюфтенца с киноа и много подправки - ще си оближете пръстите!

Автор: Plovdiv Now 7391
Картофени кюфтенца с киноа и много подправки - ще си оближете пръстите!

Предлагаме ви рецета за картофени кюфтенца с киноа и много подправки - ще си оближете пръстите!

Продукти:

картофи - 4 бр. големи/средни

киноа - 100 г

яйца - 1 бр.

чесън - 1 - 2 скилидки

кориандър - 5 - 6 стръка, пресен

магданоз - 2 - 3 стръка, пресен

чубрица - 2 щипки, ронена

кимион - 1 щипка

черен пипер - на вкус

сол - на вкус

зехтин - за поръсване и намазняване на ръцете

кашкавал - за поръсване

брашно - 3 с.л.+ за овалване

Приготвяне:

Сварете киноата според указанията на пакета. Оставете в голяма цедка да се отцежда и изстива.

Сварете и картофите и докато са горещи, ги обелете с помощта на ръкавици, за да не се изгорите.

Поставете в голяма купа горещите картофи, посолете и ги намачкайте с вилица. При този процес те ще се поохладят и вече може да чукнете към тях яйцето. Добавете и подправките - магданоз и кориандър - ситно скълцани, черен пипер и кимион - смлени, чубрица - ронена.

Счукайте чесъна и прибавете към всичко останало заедно с брашното. Разбъркайте добре до хомогенност и сипете изстиналата и перфектно отцедена киноа.

След като отново разбъркате сместа, ако ви се стори рядка, сипете още малко брашно. Дегустирайте и ако е нужно, добавете още сол или подправка, която желаете да преобладава.

С обилно намазнени ръце взимайте от сместа и оформяйте кюфтенца, овалвайте в брашно и подреждайте на разстояние в тавичка, покрита с хартия за печене.

Поръсете със зехтин готовите картофени кюфтета и ги изпечете до леко златисто в загрята на 210 градуса фурна.

Извадете тавичката, поръсете картофените кюфтетата с киноа с настърган кашкавал и пъхнете във фурната за още мъничко, докато се разтопи.

Консумирайте топли в компания със сос от кисело мляко или свежа салата.

Рецепта - Йорданка Ковачева

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина