Кариера или семейство? ДНК кампанията предизвиква младите пловдивчани

Автор: Plovdiv Now 7304
Кариера или семейство? ДНК кампанията предизвиква младите пловдивчани

Националната кампания ДНК организира отворена лекция в Пловдив под наслов "КАРИЕРА И СЕМЕЙСТВО – Как да наредим своя пъзел?"

Това е втората лекция от поредицата и ще се проведе под тепетата на 30 май в Гранд Хотел Пловдив, зала „Москва“, от 18:00 часа, а входът е свободен за всички, които проявяват интерес.

Събитието има за цел да представи гледните точки на демографския проблем у нас, младите хора да повишат информираността си за последиците от отлагането и защо е важно да планират своето семейство навреме. Инициативата ще събере на едно място видни общественици, известни лица и специалисти в областта на медицината и демографските въпроси, сред които са Андрей Арнаудов, д-р Милен Врабевски, доц. Георги Бърдаров, психолога Ани Владимирова, д-р Александър Калчев.

Събитието ще насърчава всички мъже и жени в детеродна възраст, които по различни причини все още отлагат, да помислят кога ще е най-подходящият момент за тях да имат деца. Защото голямата Национална кауза е да бъдем успешни и щастливи тук, в България.

Събитието е част от кампанията на ДНК – „Направи го сега“, която се осъществява с медийната подкрепа на bTV, woman.bg и вестник „Телеграф“.

През 2019 и 2020 г. кампанията ще стимулира и насърчава да създадат живот двойките или семействата, които нямат репродуктивен или друг здравословен проблем, а се колебаят да имат първо или следващо дете. Така емблематичното за ДНК Национално кръщене ще се проведе през есента на 2020 г. по желание на родителите за всички деца, заченати между 1 март и 31 декември 2019 г.

Тази година за първи път 20 семейства, записали се в кампанията, ще имат възможността да получат „ДНК пакет“ с най-важните принадлежности, необходими за детето през първите 12 месеца от живота му: дрехи, пелени, храна, козметика и др.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина