Карфиол на фурна - вкусна есенна гозба, ще си оближете пръстите
Карфиол на фурна - вкусна есенна гозба, ще си оближете пръстите

Предлагаме ви рецепта за вкусна есенна гозба - карфиол на фурна, ще си оближете пръстите.
Продукти:
кисело мляко - 1 ч.ч.
кашкавал - 100 г настърган
карфиол - 1 кг
брашно - 2 с.л.
галета - 1/2 ч.ч.
олио
сол
черен пипер
Приготвяне:
Надребнения на букетчета карфиол се сварява в солена вода.
След това може да се облее със студена вода, да се отцеди и да се сложи в тавичка за готвене, която е леко намаслена.
В друг съд смесваме разбитото предварително кисело мляко с брашно и рендосан кашкавал. Посоляваме леко и поръсваме с черен пипер.
Половината от тази смес ползваме, за да полеем карфиола в тавата.
Ръсваме малко галета след това.
Накрая разпределяме отгоре и останалата смес.
Печем на 180 градуса до златисто.
edin.bg - Илияна Димова