Караджов се опитал да се обеси, но кабелът се скъсал – приел го като знак на съдбата

Автор: Plovdiv Now 6802
Караджов се опитал да се обеси, но кабелът се скъсал – приел го като знак на съдбата

Барикадиралият се в Пловдив бивш полицай Венцислав Караджов опитал да се обеси на кабел, преди да се предаде, но не успял. Той е приел това като знак на съдбата и се е предал. Това каза адвокатката му Зоя Тошкова пред Нова тв. 

Бившият полицай, който  бе осъден на доживотен затвор за убийството на родителите си, се барикадира в дома си в Пловдив снощи. Той твърдеше, че е невинен и няма да лежи в затвора.

Полиция и тежко въоръжена жандармерия беше отцепила района около дома на Караджов, а той се предаде тази сутрин около 05:30.  По думите на Зоя Тошкова клиентът ѝ направил опит да се обеси, малко преди да бъде изведен от жилището си.

„Кабелът обаче се е скъсал. Известно време той лежал на пода, докато се освести. Приел го е като знак на съдбата", подчерта юристът и обясни, че не полицията го е убедила да се предаде.

Тя е категорична, че той е бил в стабилно психично състояние през цялото време.

Преди 8 години, точно на днешния ден и точно в къщата, която се барикадира, Караджов прострелва родителите си. Поводът за престъплението - дългогодишен спор за имота. Спорът се пренсъл в съда и след като делото не излязло в негова полза, бившият полицай убил родителите си.

По време на разследването стана ясно, че престъплението е дълго и добре планирано, но оръжието така и не бе открито, а срещу Караджов бяха събрани единствено косвени доказателства. 

По време на съдебния процес стана ясно, че той гледа и изучава филми за убийства , криминални сюжети, маниак е на тема оръжие и още тогава бе водил малкия си син да го учи да стреля. Психоекспертизите не бяха в негова полза. Стана ясно че по време на делото за имоти, което водел с родителите си , той им правел клипове, които записвал с папка с име "Гадове". 

По делото бяха разпитани огромен брой свидетели.  Разследването проследи целият професионален път и личен живот на Караджов.  Свидетелстваха бивши колеги на полицая, които го описаха като нагъл, арогантен, невъздържан, експанзивен, с високо самочувствие без покритие. Сред разпитаните е бивш началник на Второ районно, който е заяви, че „от него всичко може да се очаква”.

През миналата година Караджов се е разделил и със съпругата си, която е потърсила нов път за себе си и децата, въпреки, че по време на делото тя яростно го защитаваше. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина