Караджов поръчва маратонки по интернет по време на убийството на родителите си

Автор: Ива Модова 7186
Караджов поръчва маратонки по интернет по време на убийството на родителите си

Делото срещу бившия полицай Венцислав Караджов, подсъдим за убийството на родителите си в Пловдив, продължава в Апелативен съд.  Караджов жали наложената му на първа инстанция доживотна присъда, като в жалбата му е посочено, че иска отмяна на решението и настоява да бъде оправдан. Сагата продължава вече няколко месеца, като днес се очаква то да приключи.

По време на заседанието бе представена и приета  експертизата на компютъра на един от разследващите полицай, заради която делото се проточи. Днес бе представена справка, която показва, че на 15-ти май, по време на убийството, Венци Караджов си е поръчвал маратонки от интернет сайт. Покупката съвпада със сочения ден и час на самото убийство на Божура и Цветан.

„С това ще се подкрепят твърденията при разпита на Каля и Венцислав в досъдебното производство къде са били в нощта на убийството”, заявиха защитниците на Караджов.

След приемане на всички доказателства, бе сложен край на съдебното следствие и се даде ход на съдебната прения.

Прокуратурата изцяло поддържа протеста, като в залата бе поискано максимално наказание спрямо Караджов, а именно доживотен затвор без право на замяна.

Според държавното обвинение, налице са всички точки по член 116 – убийство по особено жесток и мъчителен начин на повече от едно лице, като жертвите са майка и баща на убиеца.

И към този момент продължава пренията на защитата и на самия Венцислав Караджов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина