“Капачки за бъдеще“ подариха 18-ти поред кувьоз

Автор: Plovdiv Now 14389
“Капачки за бъдеще“ подариха 18-ти поред кувьоз

18-тият поред кувьоз, закупен от националната кампания "Капачки за бъдеще" отиде в болницата в Казанлък. Апаратът е предаден в лечебното заведение на 10 ноември.

Доброволците са изключително радостни и от факта, че два дни след като поредният животоспасяващ уред е пристигнал в болницата в Козлодуй, там е било докарано бебе с тегло само 1800 грама, но този път медиците не са били принудени да чакат транспортен кувьоз от друга болница.

Припомняме, че заради дейността си в полза на недоносените бебета и в подкрепа на болниците в по-малките населени места кампанията "Капачки за бъдеще" беше номирирана и отличена с престижната награда "Будител на годината 2019" на БНР и програма "Христо Ботев".

На 19 октомври МБАЛ- Асеновград също получи като дарение кувьоз от кампанията. До момента болницата разполагаше с един апарат, закупен преди близо 20 години, както и с три неизползваеми от 1975 г. и 1981 г. Малко по-рано през месеца пък беше подарен и знаковият 13-ти кувьоз на родилното отделение в болницата в Асеновград.

Междувременно доброволците от "Капачки за бъдеще" са открили нов начин, чрез който да се помага на недоносените бебета в малките общински болници на България.

Вече има изработени благотворителни тениски с логото на кампанията и всеки, който си закупи от тях, със сигурност ще помогне на новородените, защото защото 100 % от приходите ще отидат за медицинска апаратура.

Приходите се изчисляват като от цената на тениската се извадят разходите по изработването.
Поръчките стават на https://forms.gle/SKpeURfeFeztCQxr8.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина