„Кантикус де Орис“ посреща днес на ЖП гарата гостите на Европейската столица на културата

Автор: Plovdiv Now 9278
„Кантикус де Орис“ посреща днес на ЖП гарата гостите на Европейската столица на културата

Атрактивни изпълнения на шест известни пловдивски хора огласят жп гарата и автогара „Родопи“ през месеците март и април, като част от програмата на „Пловдив 2019“. Идеята е музиката да звучи на необичайни места и да оживява градското пространство.  Акциите са без предварително оповестена програма или събитие, в непосредствена близост с публиката, извън обичайната среда на представяне. Поредицата от музикални събития има за цел да изненада обичайния поток от пътуващи, да ги накара да оставят за кратко мобилните телефони и да забавят делничния ритъм  и да ги срещне с хоровото изкуство по интересен и забавен начин.

Днес, 23 март, перонът ще се превърне в своеобразна сцена за камерна вокална формация „Кантикус де Орис“ точно в 10.30 часа. Диригент на формацията е Дорис Хофман. „Кантикус де Орис“ е създадена с идеята да изпълнява много широк набор от жанрове музика –от традиционните фолклорни, пред -, класически, православни и други духовни изпълнения, до модерни хорови обработки на известни изпълнители от българската и световната поп-музика.

Дорис Хофман е завършила Пловдивското музикално училище през 1986 год. и през 1990 год. ВМПИ –Музикална педагогика със специалност класическо пеене и пиано. Работила е в държавно училище като преподавател по музика и в музикални паралелки като учител по пиано и класическо пеене. От 2002 год. има собствена школа по пиано и класическо пеене.

От август 2007 год. до сега ръководи църковния хор при храм "Свето Възнесение Господне" гр. Пловдив. От септември 2008 до 2012 год. е работила в Пловдивското певческо дружество "Ангел Букорещлиев“.

Припомняме, че изявите стартираха на 2 март с гласовете на хористите от Камерен хор „Иван Спасов“ в района на Централна гара.  Следващата проява бе на 13-и март на автогара „Родопи“, където мъжкият хор „Стефка Благоева“ зарадва пътуващите със свои изпълнения. Хорът на пловдивските момчета огласи фоайето на Централна гара  Пловдив на 15 март. В спонтанните изяви на едно от най-оживените места в града ще се включи и хор „Детска китка“ на 13-и април от 13.30 часа. Музикалните събития ще завършат в края на април с изява на Камерна вокална формация с диригент Станимира Манолова.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина