Канят пловдивчани да обсъдят статута на Наградата “Пловдив“

Автор: Plovdiv Now 5343
Канят пловдивчани да обсъдят статута на Наградата “Пловдив“

Отдел „Култура, археология и културно наследство“ кани пловдивчани на работна среща за представяне и обсъждане на постъпилите писмени предложения по проекта за нов Статут на „Награда „Пловдив” в областта на изкуството и културата“, заедно с Приложение №1 - Предложение за удостояване в категория по чл.12 на статута и Приложение №2 - Предложение за удостояване по чл.4 на статута със Специална награда „Пловдив” за изключителни постижения и цялостен принос  в областта на изкуството и културата.

Срещата ще се състои на 18 февруари 2020 г, вторник, от 16 часа в Голяма конферентна зала на Дома на културата „Борис Христов“, ул. „Гладстон“ № 15.

Всички заинтересовани лица и организации имаха възможност да се запознаят със съдържанието на документите, публикувани на официалната страница на Община Пловдив и да дадат своите писмени предложения в срок до 15 февруари 2020 г.

Всяка година в навечерието на  24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, Кметът на Пловдив връчва престижното отличие на творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив, реализирани през предходната година в отделните категории.  

В новия проект на Статут е включена за първи път и възможност за удостояване със Специална награда „Пловдив” за изключителни постижения и цялостен принос  в областта на изкуството и културата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина