Каназирева: Пускаме онлайн системата за връзка между болниците и Спешна помощ в Пловдивско

Автор: Plovdiv Now 5816
Каназирева: Пускаме онлайн системата за връзка между болниците и Спешна помощ в Пловдивско

Онлайн система ще помага и ще координира работата между Спешна помощ и болниците в област Пловдив. Платформата става активна от утре. Представители на всички болници, които приемат пациенти с коронавирус, днес са присъствали на обучение и демонстрации.

„Надявам се системата да е полезна, но това зависи от адекватното въвеждане на данни. Така спешна помощ ще разполага с броя на свободни легла във всяка болница, във всяко време на денонощието. Поисках от болниците да определят лица, които да отговарят за тази програма. До нея ще имат достъп и представители на Министерството на здравеопазването“, каза областният управител Дани Каназирева.

Според нея в Пловдив има достатъчно разкрити легла за лечение на ковид – 605.

„Те са напълно достатъчни при една много добра организация на болниците. Не може да има свободни легла и спешна помощ по телефона да търси такива. Живеем в 21 век и това е абсурдно“, каза тя.

Според Каназирева има три проблема в Пловдив, които затрудняват здравната система.

„Продължаващата хоспитализация на леки случаи, които могат да се лекуват при домашни условия. Дълга хоспиталиция - в Пловдив има пациенти по 25-34 дни, които остават в болницата и паниката и уплахата у хората, че на всяка цена държат да бъдат хоспитализирани“, смята областният управител.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина