Каназирева: Няма проблем с финансирането на леглата в болниците, преобразувани за лечение на коронавирус

Автор: Plovdiv Now 4287
Каназирева: Няма проблем с финансирането на леглата в болниците, преобразувани за лечение на коронавирус

С финансирането на леглата в болниците, които ще бъдат преобразувани за лечение на COVID-19, няма да има проблем. Това стана ясно на заседанието на Специализирания медицински щаб, на който областният управител Дани Каназирева покани и директора на РЗОК Пловдив Йорданка Караиванова, за да се изясни процедурата за преструктурирането, не само за съществуващите отделения в болничните заведения, но и за разкриването на нови легла.

„За мен е изключително важно много бързо тези бюрократични пречки да бъдат преодолени и да знам, и да съм спокойна, че обявените от нас 308 легла на първи етап, без в тях да влизат леглата в МБАЛ „Свети Мина“ и Транспортна болница, са налични на Спешна помощ и те могат спокойно да следват утвърдения от нас график за попълване на леглата“, заяви Дани Каназирева.

„Здравната каса ще осигури финансирането на лечебни заведения, които имат договор с НЗОК и който ще преструктурират легла за лечение на пациентите с коронавирус, обясни директора на РЗОК Пловдив Йорданка Караиванова. По думите й, техният брой ще се изпраща спешно до НЗОК, за да се определят както отделенията, към които ще бъдат разкрити, така и финансирането им.

Такъв е случаят, например, с болница „Свети Каридад“, която има готовност да предостави 47 легла, а университетска болница „Свети Георги“, освен наличните в Инфекциозна клиника легла - още 60 легла в новия корпус.

Припомняме, че Областният медицински щаб започна да обсъжда разкриването на допълнителни легла още преди решението на национално ниво.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина