Кампанията “Стъпвай смело“ идва в Пловдив, безплатни прегледи за хора с болести на ходилата

Автор: Plovdiv Now 9089
Кампанията “Стъпвай смело“ идва в Пловдив, безплатни прегледи за хора с болести на ходилата

Кампанията „Стъпвай смело“ е създадена и стартира в подкрепа на хората с болести на ходилото и проблеми придвижване. Инициатори са Национална пациентска мрежа, фондация „Мрежа на успеха“, асоциация Диабет тип 2 и сдружение „Диабет и предиабет“.

Безплатни профилактични прегледи ще се извършват на 22 юни от 11,00 до 16,00 часа в МОЛ Пловдив, ниво 1.

Кампанията обхваща пациенти, страдащи от ортопедични заболявания - спаднал надлъжен/напречен свод, криви ходила, други деформации на ходилото, скъсяване на крайници, болест на Morton и др.

Друга група са тези с ревматоидни заболявания - ревматоиден артрит и свързана с него деформация на ходилото, както и съдови заболявания в областта на ходилото, диабетно стъпало, плоскостъпие, атонични рани, дископатии, халукс валгус, кожни заболявания на ходилото - мазоли, кокоши трън.

Кампанията е насочена и към пациенти с професии, свързани с продължително стоене прав - стоматолози, лекари-хирурзи, сервитьори, фризьори, строителни работници и др.

Хората със затлъстяване и наднормено тегло, причинявящи  спадане на свода заради килограмите,  също са приоритетна  група, както и жените в напреднала бременност.

Хората с болести на ходилото имат право да живеят достойно, без болки, без страх от рани и ампутации. Имат право да се реализират професионално и социално, без ограничения на избора поради трудно придвижване и постоянни болки. Ето защо организаторите  настояват за навременна диагностика, качествено и ефективно лечение, ефикасна профилактика за пациентите с болести на ходилото, повишаване на информираността за заболяванията, обхващане на повече лекарства, медицински изделия и медицински манипулации в реимбурсните листи.

За контакти – Мариана Александрова, 0886 39 35 61, [email protected]

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина