Какво време ни очаква днес?

Автор: Plovdiv Now 3235
Какво време ни очаква днес?

Днес над Източна България времето ще се задържи слънчево и горещо. Над западните и централните райони от страната преди обяд ще бъде предимно слънчево, но ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в следобедните часове и преди полунощ на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. В отделни райони валежите ще са интензивни и значителни, информират от НИМХ при БАН.

Ще продължи да духа умерен и силен източен вятър. Максималните температури, в повечето райони, ще бъдат между 30° и 35°, в София около 28°. Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месец август и през деня слабо ще се понижи.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен и силен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха 27°-29°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над масивите от Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури. Ще духа силен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 13°.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина