“Какво прави Европа за нас?“ дискутират в Пловдивския университет днес

Автор: Plovdiv Now 4252
“Какво прави Европа за нас?“ дискутират в Пловдивския университет днес

Пловдивски университет „П. Хилендарски” е домакин на 18 април от 11.00 часа на дискусионна среща на тема „Европа за гражданите”. Форумът ще протече в Ректората, в 8-ма дискусионна зала.

Студенти, представители на местни граждански сдружения и свободни граждани са поканени да присъстват. Акценти в срещата ще са: „Успехи и предизвикателства в актуалното развитие на ЕС; Представяне на платформите „Този път ще гласвам” и „Какво прави Европа за мен”; Представяне на Програма „Европа за гражданите” - Възможности за участие. Примерни проекти и успешни практики; Съвместно разработване на идеи и дейности за участие на гражданите и техните организации в Програма „Европа на гражданите” и предстоящите избори за Европейски парламент.

Организатори на събитието са: Информационен център „Европа Директно – Пловдив”, Факултет по икономически и социални науки” към ПУ, Програма „Европа за гражданите” и Център „Образование за демокрация“.

Ето и подробната програма на форума:

11.00 – 11.05

Представяне на темата, целите и програмата на срещата

 

11.05 – 11.20

Успехи и предизвикателства за гражданите в актуалното развитие на ЕС

 

11.20 – 11.30

Представяне на платформите „Този път ще гласвам” и „Какво прави Европа за мен” - възможностите за инфомиране и включването на младите хора в тях.

 

11.30 – 11.45

Представяне на Програма „Европа за гражданите”. Възможности за участие. Примерни проекти и успешни практики

 

11.45 – 12.05

Съвместно разработване на идеи и дейности за участие на гражданите и техните организации в Програма „Европа на гражданите” и предстоящите избори за Европейски парламент

 

12.05 – 12.30

Дискусия

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина