Какво е “клюкомедия“? Тази вечер три дами ще покажат в “На раздумка в Тракийски стан“

Автор: Plovdiv Now 7163
Какво е “клюкомедия“? Тази вечер три дами ще покажат в “На раздумка в Тракийски стан“

Зад дувара на къщата на д-р Михаил Владо , в големия двор на резиденция „Тракийски стан” в Стария град, три колоритни дами - Виделина Гандева, Снежана Павлова и Денислава Станева ще влязат в ролята на представителки на етносите на Пловдив от "едно време" и сладко и весело ще си хортуват. Било ли е така или не е било, чини ни се като да е било...Ще видите какво се случва зад високите стени на къщата в "На раздумка в Тракийски стан" тази вечер от 20:00 часа. Жанрът, участниците определят като "клюкомедия".

Разказът „Приятелки” на Чудомир е в основата на тяхната раздумка. Неподправен смях, автентичен пловдивски говор и български песни са част от веселбата. Музикалните изпълнения в спектакъла ще са на пловдивското сопрано Денислава Станева.  Превод на либрето на английски език: Снежана Павлова. Акомпаниментът на пиано е на Ралица Ботева. Сценарий и режисура - Виделина Гандева.Входът е свободен!

Събитието е финансирано от Община Пловдив по Наредба за инициативи в сферата на културата, част от Културния календар на града за 2020 по Компонент 3 –„ Гражданска активност“.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина