Какви видове подови настилки се предлагат на пазара?

Автор: Plovdiv Now 14915
Какви видове подови настилки се предлагат на пазара?

В наши дни в магазините огромно разнообразие от подови настилки. Те имат различни свойства, за определени помещения, изработени от най-различни материали.

Линолеум

Това е може би най-често срещаната настилка, която се използва в жилищни помещения. Комбинацията от цена и качество. Може би някой ще каже, че с линолеум апартамента ви ще изглежда евтино, това твърдение е вярно само за много евтини опции. Сега технологията на производство значително се подобри. Съвременните технологии позволяват производството на такъв линолеум, който не може да се разграничи веднага от по-скъпото покритие. Висококачественият линолеум е в състояние да служи до двадесет години.

Изкуствена трева

Помислете какво прави изкуствената трева в този списък? Изкуствената трева се използва само на улицата (на футболни игрища и тревата), а може да се използва и у дома. Такова покритие може да бъде поставено на балкона, верандата, да  украсите стая с растения, да направите зимна градина.

Паркетна дъска

Звучи много скъпо, но на практика тази настилка има доста достъпна цена. Такава дъска се състои от три слоя: долният и средният иглолистен дървен материал, а горният фурнир от по-ценни дървесни видове. Това покритие има добра топлоизолация, впечатляващ експлоатационен живот (до 20 години). Грижата за паркетна дъска няма да ви създаде никакви проблеми. Има възможност за циклене, за поддържане на отличен външен вид.

Паркет

Богатство и чар. Класически благородна настилка. Всичко това звучи доста впечатляващо, както и цената на такава подова настилка. Прави се от масивна дървесина на отделни парченца. Поради това няма проблеми със сложното оформление. Тъй като паркетът е направен от масивна дървесина, трябва внимателно да подходите към грижите за него. Препоръчително е да циклите такъв паркет веднъж на няколко години, също не забравяйте за защита, веднъж годишно да обновявате покритието с маслено или лаково покритие.

Масивна дъска

Освен паркета, е изградена от масивна дървесина, има високи нива на звукоизолация и топлоизолация. Срокът на експлоатация е много впечатляващ. Ценовият етикет хапе, но си заслужава. Ако правилно монтирате и се грижите добре за това покритие, тогава вашите внуци все още могат да му се насладят.

Коркова настилка

Екологично, меко и дълготрайно покритие. Насекомите се страхуват от коркови настилки, няма вдлъбнатини по него от тежки мебели. Поради факта, че покритието е меко, е много приятно да се ходи по него. Има високи шумоизолационни свойства. Цената на такова покритие е сравнима с добър ламинат. Има и недостатъци: не е устойчив на влага, покритието е лесно да се пробие с остър ток на обувка.

PVC модулни покрития

Предлагат се под формата на плочки с различни размери. Те могат да имитират абсолютно всяка повърхност (камък, дърво, плочка). Много удобен монтаж и демонтаж. Човек без опит може лесно да монтира такъв под. Той има отлична издръжливост, а не е придирчив към почистването. Когато се местите, това покритие може да бъде свалено и взето със себе си.

Килим плочка

Същият като килима, но има едно огромно предимство! Ако сте направили петно, скъсали, изгорили или повредили по друг начин, можете просто да премахнете една плочка и да я замените с друга. В случай на килим, ще трябва да го смените цял или да отрежете парче.

Ламиниран паркет

Подобно на линолеума, ламинираният паркет е много често срещано подово покритие. Дори среднокачествен ламинат е способен да служи вярно дълго време. Той перфектно симулира дървено покритие, монтажа е доста прост.

Предложенията на пазара за подови настилки са толкова разнообразни, че не е лесно да направите избор. За да се ориентирате бързо препоръчваме да използвате проста техника. Определете кои характеристики на материала трябва да са най-важни за вас според поне 3 критерия: интериорен дизайн, характеристики на стаята и условия на монтаж.

Широкият избор означава големи възможности. Сега можете да намерите подходящата настилка за всеки бюджет и за всякакви цели, ако разгледате каталога на Kamko. Линолеумът и ламинатът, както и някои видове покрития за килими, не са скъпи. Синтетичният камък и дърво са малко по-скъпи, а подовите настилки от естествен камък и ценни дървесини обикновено са премиум клас. Това разделение обаче е условно, тъй като всичко зависи от производителя и технологиите, участващи в производствения процес.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина