Какви обувки за училище да изберем

Автор: Plovdiv Now 6555
Какви обувки за училище да изберем

Приготовленията преди първия училищен звънец започват още през лятото. Правим списък с всички нужни неща и малко по малко започваме да ги отмятаме. От принадлежностите за класната стая до спортния екип на детето – всичко е важно, което кара родителите да бъдат безкомпромисни. Покупката на обувки е сред онези неща, които занимават ума ни дни наред, защото ученикът ще ги носи ежедневно, а това означава, че високото качество в случая е задължително. 

Как да изберем детски обувки за училище

Децата се движат непрекъснато, което прави покупката на детски маратонки, кецове или боти, задача с повишено внимание. Да са удобни е най-важно, защото ако не са такива, и ученикът няма да се чувства пълноценно през целия ден. Други важни акценти при избора на обувки за училище са:

  • Дизайнът. В повечето случаи мнението на децата е онова, което се чува най-много, защото в училищна възраст те вече могат да изразят своето мнение свободно. Моделите за момичета и момчета са толкова много, че определено ще има теми, върху които да се размишлява; 
  • Качество и удобство. Двете са неразривно свързани, защото, ако изработката не е на ниво, то и комфортът по време на носене на детските обувки за училище няма да е налице. Важно е да бъдат направени качествено, за да не се разлепят, скъсат, напукат или изтъркат преждевременно. Добре е материалите да не запарват и да осигуряват добра циркулация. Естествената кожа е за предпочитане, ако става дума за боти; 
  • Цена. Не можем да не отделим няколко минути и за този критерий, който за много родители е най-важният, имайки предвид всички други покупки, чакайки в “to-do” списъка. Препоръчително е да не купуваме нито твърде евтини и посредствени обувки за училище, нито прекалено скъпи, които едва ли ще се носят повече от един сезон.

Подготовката за училище ни коства не само средства, но и много време, инвестирано в избора на необходимите неща за ученика. Пазаруването от онлайн магазин е добро решение да направим по-бърз и лесен избор, а и да пропуснем момента с обикалянето на моловете, които в този период от годината гъмжат от хора. 

Кои модели са най-популярни

Предназначението на детските обувки определя и с какъв дизайн ще бъдат те. Ако ще се носят само в училище (обикновено в час по физическо), можем да си позволим леки гуменки, които да са и бюджетни. Но ако моделът ще е за постоянно ползване, сникърси от кожа или боти за зимата със стабилна конструкция и мека подплата са правилният избор. Като най-актуални се определят сникърсите, които стават и за зимата, както и високите кецове, които са супер за есента и сухите дни. 



Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина