Какаов кекс с тиквички? Защо не, да разчупим клишетата!

Автор: Plovdiv Now 9462
Какаов кекс с тиквички? Защо не, да разчупим клишетата!

Тиквичките, макар да сме свикнали да се изявяват само в ролята на солени ястия, са неутрални като вкус и са изключително подходящи са всякакви леки комбинации. И рецептата за шоколадов кекс с тиквички е доказателство за това! Те придават мекота и сочност в сърцевината на сладкиша и разчупват клишетата, пише supichka.com.

Необходимите продукти са: 1 1/2 чаена чаша зарар, 3/4 чаена чаша олио, 3 броя яйца, 2 1/2 чаена чаша брашно, 1/2 чаена чаша прясно мляко, 1/2 чаена чаша какао, 2 чаени чаши настъргани тиквички, 1/2 кафена лъжица сол, 2 броя ванилии, 1 1/2 чаена лъжица бакпулвер, 1 1/2 чаена лъжица сода за хляб, 1/2 чаена лъжица канела.

Всички продукти трябва да са на стайна температура. Пресявате в купа брашното, заедно с какаото, бакпулвера и хлебната сода. С помощта на миксер или тел за разбиване разбивате яйцата, заедно със захарта, добавете ванилията и солта. Малко по малко, при непрекъснато разбиване добавете прясното мляко и олиото.

Към течната смес добавете сухите съставки малко по малко, като разбърквате непрекъснато. След получаване на хомогенна смес, добавете и настърганите тиквички, като ги отцедите леко с ръце от водата. Разбърквайте с помощта на дървена лъжица.

Намажете форма за печене с олио, след което изсипете сместа във формата и печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 45-50 минути. Проверявате дали кексът е изпечен, като го бучнете с клечка за зъби - ако е суха, то вашият шоколадов кекс с тиквички е изпечен и може да излиза от фурната.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина