Как се готвят за туристическия сезон Гърция, Турция и Испания?

Автор: Plovdiv Now 4860
Как се готвят за туристическия сезон Гърция, Турция и Испания?

Летният сезон не е съвсем обречена кауза. Едни от желаните дестинации в Европа започват да съживяват малко по-малко в очакване на туристите. Оказва се и че такива вече има, а хотелиерите са с оптимистични прогнози за лято 2020.

Испания

Страната ще очаква чуждестранни туристи през юли. Това обяви премиерът Педро Санчес. Страната е в процес на излизане от една от най-строгите карантини в Европа, въведена на 14 май.

Турция

В южната ни съседка вече има наплив от туристи в курортите. Най-голям е интересът на летовници към Кушадасъ, Бодрум и Измир, но желаещите са предимно турци.

Само в Кушадасъ през последните 24 часа са пристигнали около 72 хил. частни автомобила от други селища. На влизане в града се е образувала 15-километрова опашка.


В Бодрум, Измир и други крайбрежни градове вилите и вилните комплекси също са се пълни с летовници, пише Roeuters.

Носенето на маски остава задължително. Полицейски екипи контролират да не се събират много хора на едно място, да се спазва дистанция. На нарушителите се налагат глоби. Хотелите и почивните комплекси не приемат посетили. Затворени са и много хотели, с изключение на онези, които имат здравен сертификат, който този сезон ще бъде задължителен за хотелите, за да приемат гости.

След Рамазан се очаква поетапно и контролирано да бъдат отваряни хотелите, плажовете и ресторантите за местните туристи, но със спазване на хигиенните изисквания, социална дистанция, термокамери и др. А към средата на месец юни се очаква да бъдат възобновени и международните полети за туристите от чужбина.

Гърция

Гърция постепенно рестартира туристическата си индустрия и транспортната си мрежа: от понеделник пътници, които не са под карантина, ще могат да използват фериботите от континенталната част на страната до всички острови в Егейско и Йонийско море.

Атина вече обяви планове за рестартиране на туризма за чужденци.
В края на май гръцкият кризисен щаб планира да обяви списък със страни, от които ще могат да пристигат туристи, без да бъдат поставяни под двуседмична карантина. Това ще бъдат страни с относително малък брой заразени, посочи гръцкият министър на туризма Харис Теохарис.
Той изрази надежда, че Германия, откъдето традиционно пристигат най-много туристи в Гърция, също ще бъде в този списък.

Първите полети до Атина от чужбина се очаква да пристигнат на 15 юни. От 1 юли за полети от чужбина ще бъдат отворени и всички регионални летища.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина