Как да си приготвим динен мед, наричан още и маджун

Автор: Plovdiv Now 6460
Как да си приготвим динен мед, наричан още и маджун

Предлагаме ви рецепта за динен мед, наричан още маджун.

Продукти:

диня - 7 - 8 кг

лимони - 1 и 1/2 бр. сока

Приготвяне:

Почистваме дините от корите и семките. Разбираме ги с помощта на блендер или пасатор. Прецеждаме през сито.

Прецеденият сок от диня слагаме да се вари в голяма тенджера на умерен огън, при постоянно отпенване и разбъркване, докато домашното сладко се сгъсти.

Готовността на динения мед определяме от гъстотата му - капка върху порцеланова чиния не трябва да се разлива.

Махаме от котлона, добавяме лимоновия сок, разбъркваме и опитваме. Ако е необходимо, може да добавите захар, аз специално не добавям, понеже избирам по-узрели и по-сладки дини.

Рецепта - Диана Андрова

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина