Как да си отключим входната врата, ако сме си забравили ключа?

Автор: Plovdiv Now 339348
Как да си отключим входната врата, ако сме си забравили ключа?

Не можете да предвидите кога ще ви се наложи да отключите собствената си врата без ключ. Възможно е да си загубите ключа, да го забравите някъде, да го счупите и още редица неприятни ситуации. Най-добрият вариант е да се обадите на професионален ключар в Пловдив, като Ferismith.bg и той да отключи вратата вместо вас, като не наруши целостта на бравата и ключалката. Ако обаче искате да се пробвате сами, тогава сме ви подготвили списък с някои методи, които биха могли да ви свършат работа.

Използвайте кредитна карта

Всъщност може да използвате всеки един вид пластика, не е нужно да е кредитна карта. Това е и един от най-старите методи за отключване на врата. Въпреки че може да изглежда невъзможно и освен това да има риск за вашата карта, с правилните движения ще успеете да отворите вратата. Първо, трябва да знаете, че това ще работи само с пружинни брави, а не с болтови. Използвайте такава карта, която ако се счупи няма да съжалявате за нея. Притиснете я между ключалката и рамката на вратата, след което я огънете обратно, за да приберете езика на ключалката обратно във вратата.

Отвертка

Друг чудесен инструмент за използване е отвертката. Най-удобна за използване е малка или тънка отвертка. Тя може да послужи за ключалки, които са в дръжките на вратите. Ако вашата е такава, намерете тънка отвертка и я пъхнете възможно най-дълбоко в отвора. Опитайте се да раздвижите отвертката, като по този начин напаснете езика на ключалката навътре.

Освен този метод, друг много често предпочитан е направо да премахнете пантите. При него също ще ви е нужна отвертка, с която да ги развиете. Когато развиете пантите, вратата ще може да се отвори. Това е възможно при вратите, чиито панти са на показ.

Комплект за отключване

С такива комплекти, разполагат професионалните ключари. В тях има многобройни малки инструменти, които могат да ви помогнат да отключите една врата. Сложната част обаче идва от това, че всеки специален инструмент се използва по различен начин и трябва да имате набор от знания, за да успеете да отключите бравата по начин, който да не навреди на механизма.

Фиба за коса

Това е най-популярния метод, особено по филмите. Благодарение на най-обикновена тънка фиба за коса и известно количество търпение, главните герои винаги успяват да отключат вратата. Нужно е фибата да е двойна, може да се използва и фиба за кок. Всяка част е необходимо да се огъне така че да пасне на ключалката. Имитирайки ключ и избутвайки щифта навътре, механизмът се освобождава. Ако имате две фиби, тогава можете да ги използвате и двете и да приложите по-голямо напрежение към езика.

Кламери

Кламерите са чудесен инструмент, когато трябва да отворите някоя интериорна врата. Точно както и фибите за коса, те се огъват лесно и заемат ролята на ключа. Ако разполагате с два кламера, тогава ще ви е още по-лесно. Поставяйки кламерите в отвора и притискайки ги, езикът се премества и вие спокойно можете да натиснете бравата на вратата и да я отворите. Почти никой не си носи кламери в чантата, но помислете дали нямате листи, които са с кламери, някъде покрай вас.

Използвайте бормашина

Това не е метод, който ще запази вашата ключалка здрава. Заради това пък е бърз метод, който ще ви помогне изключително много, ако не можете да чакате или ключалката ви е изключително сложно устроена. Важно е колко бързо ще отключите, а не как ще отключите, ако детето ви се е затворило в банята и се е уплашило, примерно. В тези случай, пробивната машина е всичко, което ще ви е необходимо.

Фокусирайте се върху вратата

Един от методите за отключване на заключена ключалка е да разместите вратата от касата. Така напрежението ще падне върху ключалката и тя ще се отвори. Това може да стане по няколко начина. Можете да ритате или удряте с нещо твърдо вратата, докато тя не се огъне. След това задължително ще ви е необходим ключар, който да ви смени ключалката и целия заключващ механизъм.

Заключение

Всички тези методи могат да навредят на вашият заключващ механизъм по един или по друг начин. Професионалните ключари имат опит и знаят как да се справят с всеки различен вид ключалка. Това означава, че освен ако не е напълно наложително няма да навредят на целостта на вашият механизъм.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина