Как да приготвим у дома вкусна рибена чорба? Има златни правила. Едното е, че колкото повече риба използваме, толкова по-добре се получава ястието. Другото правило гласи, че вкусна рибена чорба без девесил няма. Девесилът е задължителен, като най-добре е да бъде пресен.
Първата стъпка от рецептата е сваряването на рибата, като тя може да бъде различни видове.
В голяма тенджера слагате рибата, добавяте 1 чаена лъжица сол и заливате с вода, така че тя напълно да покрива рибата. Варите до пълно сваряване, след което я изваждате с решетъчна лъжица от бульона, а самия бульон прецеждате през ситна цедка. След като рибата изстине, старателно я почистете от костите.
Докато рибата ври, измийте и почистете морковите, картофите и целината и ги нарежете на дребни кубчета. Почистете лука и го нарежете на много ситно. Добавете всички зеленчуци към прецедения бульон и върнете тенджерата на котлона.
След като зеленчуците поврат около десет минути и са полусварени, добавете почистената риба и ситно нарязания девисил и черния пипер. Оставете да поври още около десет минути.