Как да изработите римска мозайка по образец? В Стария град ще ви научат

Автор: Plovdiv Now 28885
Как да изработите римска мозайка по образец? В Стария град ще ви научат

По време на дефиле "Вино и гурме" в Културен Център ''Бялата къща'' започва работилница "Мозайка в мозайката", която ще се състои за трета поредна година.  Инициативата е в двата дни – 11 и 12 май, с начален час – 14.00 часа.

 Идеята на работилницата е да запознае хората с римските мозайки, които са част от културното наследство на Пловдив. Техниката представя г-н Атанас Камешев, преподавател по стенопис от НХГ „Цанко Лавренов“.

В рамките на 2 часа всеки участник има възможност да изработи на място индивидуално пано, по определен образец, инспириран от римските мозайки. Графичните символи са взаимствани от „Епископската базилика“, която е най-голямата раннохристиянска църква в страната и заема централно място в съвременен Пловдив.

Материалите и инструментите за работилницата се предоставят от културен център „Бялата къща“.  Цената за участие е 20 лв, като е необходимо предварително записване на: 0895 782 861.

Ще може да видите и двете мозаечни пана, които вече са част от облика на къщата.  Това са дипломни работи на възпитанички на НХГ "Цанко Лавренов" - Тижен Чауш "Митът за Дионисий" и Цветелина Арабаджийска "Орфей".

Съорганизатор на събитието е агенция за събития "My Party". Проектът на Културен център „Бялата къща“ е асоцииран с програмата на „Пловдив 2019“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина