Известният наркобос Фикрет арестуван при операция на пловдивската полиция

Автор: Plovdiv Now 9505
Известният наркобос Фикрет арестуван при операция на пловдивската полиция

Известният наркобос от петричко Фикрет е задържан при операция на Криминална полиция - Пловдив вчера.  В къщата му в село Яворница  е открит хероин за близо 50 000 лв. На 8 юни  в хода на специализирана полицейска операция за разпространение на наркотици, служители на Криминална полиция и Специализирани полицейски сили спрели за проверка на кръстовището на бул. „Васил Априлов“ и улица „Напредък“ лек автомобил „Хонда“.Зад волана на автомобила бил  49- годишният водач Фикрет Касъмов, който е стар познат на пловдивските наркоченгета.  Той бил освободен от затвора в Бобов Дол само преди няколко месеца. При последвалото претърсване от превозното средство е иззет хероин с тегло 2,52 грама. 

В последствие операцията продължила в Яворница.  В хода на проведени процесуално – следствени действия е установено, че Фикрет често пребивава  в  Костенец, в жилище, ползвано за хероиново депо. Жилището, в което живеел 51- годишен мъж, който бил под домашен арест,  било барикадирано, но полицаите проникнали вътре. Там са открити малки количества хероин.

В последствие е щурмуван и дома на Фикрет в благоевградското село, откъдето е иззет близо 1кг и 700 грама чист хероин. Иззети са три електронни везни и още вещества, използвани за примеси. Близо 900 грама е откритата „катка“ и бяло вещество- лидокаин и кофеин с приблизително същото количество.

Наркодилърът Фикрет е добре познат на пловдивската полиция. Задържан е при две нейни акции през 2007г и 2009 г. 

При последната от тях е разбита организирана престъпна група, която трафикантът е ръководел от затвора. Тогава са били арестувани и мулета, ангажирани в мрежа за разпространение на хероин територията на Пловдив.

През 2018 година е разбита група за трафик на наркотици по трасето Петрич-Благоевград. Тя отново е свързана с Фикрет. Тогава пред дома на стария дилър Кирил Димитров - Уята бе задържан известния в Петричко Касъм Касъмов, брат на Фикрет. В тайник в Опел-а на Касъм са намерени кокаин, канабис и амфетамини. Откритите наркотици са близо килограм. 

Работата на полицията продължава под надзора на компетентната прокуратура.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина