Затварят барове, игрални зали и увеселителни заведения навсякъде в България

Автор: Plovdiv Now 53237
Затварят барове, игрални зали и увеселителни заведения навсякъде в България

"Всякакъв вид питейни, хазартни и увеселителни заведения ще бъдат затворени. Поне за две седмици. Отворен е въпроса със заведенията за обществено хранене" заяви вицепремиерът Томислав Дончев на брифинг след като парламентът прие да бъде въведено извънредно положение. 

Има 3 деца сред заразените, съобщи ръководителят на Оперативния щаб проф. Венцислав Мутафчийски. "Предстоят ни морални избори. Следим какво правят другите държави - в някои са символични , в други поставят на риск финансовото положение н а държавата. 

Мерките, които трябва спешно да въведем са от социално дистанциране до спазване на високи стандарти на хигиена. Пътуванията до рисковите държави ще бъдат ограничени принудително. Болниците се нуждаят от кризисен регламент, за да бъдат преобразувани в кратки срокове. Трябва ни и регламент на работа на всички здравни работници, които да им позволи да работят с болните.  По отношение на карантината е изключително важно да се спазва. Ще бъдат разширени правомощията на МВР. "Полицията се включва и изпълнява мероприятия свързани с изпълнение на ограничителните . В районите и кварталите с компактно ромско население,  ще прилагаме закона стриктно. Крайно необходимо е да се приеме санкция, която да регламентира спазването на изискванията." заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов.  

Не разчитаме на насилствени методи. Свързали сме се с ромските медиатори, които са разработили план за действие. Те вече имат опит при епидемиите с морбили, заяви Ангел Кунчев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина