Източният сектор на Римския стадион официално достъпен за посетители

Автор: Мария Луцова 9462
Източният сектор на Римския стадион официално достъпен за посетители

Източният сектор на Римския стадион - едно от най-внушителните древни съоръжения в Пловдив, вече е отворен за посетители.

Кметът Здравко Димитров и зам.-кметът по култура Пламен Панов прерязаха символично лентата пред обекта, който се намира под магазин "H&M" на Главната улица.

"Радвам се , че това сериозно съоръжение с 240 метра дължина, вече е достъпно за посетителите. Една от важните ни задачи е да показваме археологията както на съгражданите ни , така и на туристите в Пловдив, каза кметът Здравко Димитров на тържествената церемония.

"Освен с индивидуален билет , обектът ще може да се посещава и с комбиниран. Пространството е изключително интересно и дава възможност да се провеждат камерни концерти и изложби. Посетителите ще могат да видят освен внушителната трибуна със сводове, водни колектори и шлюзове", добави зам.-кметът Пламен Панов. 

Днес Източният сектор на Римския стадион може да бъде видян безплатно, а от утре - срещу билет от 5 лева. Стопанин на обекта е Общински институт "Старинен Пловдив". 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина