Изсъхнали дървата застрашително висят над алеята на Младежкия хълм

Автор: Plovdiv Now 2451
Изсъхнали дървата застрашително висят над алеята на Младежкия хълм

Изсъхнали огромни клони и цели дървета застрашително се провесват над пешеходната алея на Младежкия хълм към върха. Още повече те са в ниската част, където ежедневно минават десетки пешеходци, а сред тях и много деца.

Между разклона за ул. „Младежки хълм” и спирка „Снежанка” има над 10 опасни дървета или големи клони, които могат да се строполят всеки момент.

В същото време ситуацията с дървесната растителност на най-голямата защитена зона в Пловдив става все по-зле. Стотици са дърветата, които са паднали в подножието на тепето, а ситуацията е такава и по склоновете му. Ако не се вземат спешни мерки, хълмът може да се обезлеси.

В Пловдив няколко пъти се проведе  мисия „Акция Лаута”, за да се премахнат всички паднали дървета. Това е особено важно, защото по тях има болести, насекоми и паразити, които се прехвърлят на здравите дървета.

Въпреки че в началото на годината се заговори за  експертно комплексно фитопатологично обследване на всички насаждения на хълма, досега такова не е направено.  

За най-големият хълм в бюджета за тази година има едва 30 000 лева, които са за поливна система, но и до този момент не са предприети каквито и да е действия за нея.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина