Изложба “Отвъд стените” показва творби, създадени от лишените от свобода в пловдивския затвор

Автор: Plovdiv Now 3633
Изложба “Отвъд стените” показва творби, създадени от лишените от свобода в пловдивския затвор

Границите ни за изкуство ще бъдат тествани за трета поредна година на 3 юни 2019 г. от 18:00 ч., когато ще бъде открито новото изложение "Отвъд стените" на произведения, изработени от лица, изтърпяващи наказание лишаване от свобода в Затвор Пловдив, които взеха участие в творчески дейности по проект "Изкуството на живота, чрез живота на изкуството", иницииран от Сдружение "Обединени професионалисти за устойчиво развитие".

Проектът е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. Вход свободен!

Експозицията се осъществява с любезното домакинство на Културен център ТракАрт (археологически подлез), където ще ви посрещнат всеки ден от 10 до 19 ч., за да разгледате продукцията в продължение на една седмица.

Изложбата "Отвъд стените" е част от фестивалната програма, организирана през юни от UPSDA. Всички нейни елементи представляват артистична и театрална рефлекция относно ролята на изкуството за промяната в личните и обществени нагласи на хората.

Проектът “Изкуството на живота, чрез живота на изкуството” на Сдружение “Обединени професионалисти за устойчиво развитие” използва артистични дейности за развитие на практически умения у лишените от свобода в Затвор Пловдив. В програмата през 2018 - 2019 г. са включени арт работилници с различни видове приложно и изобразително изкуство, занимания по творческо писане и театър, изложби.

Целта е да се подобрят възможностите на участниците за социално включване, реинтеграция и заетост при освобождаване. Амбицията на проекта е да се припознаят, оценят и валидизират уменията на участниците, развити чрез изкуство и театър, посредством система за оценяване. Проектът търси промяна на стереотипите по отношение на затворниците и подобряване възможностите йм за социално включване и участие в обществения и културен живот.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина