Издателят и изтъкнат преводач Надя Фурнаджиева изгуби битката с COVID-19

Автор: Plovdiv Now 11780
Издателят и изтъкнат преводач Надя Фурнаджиева изгуби битката с COVID-19

Издателят и изтъкнат преводач Надя Фурнаджиева изгуби битката с коронавируса. След тежко боледуване тя почина в болница.

Надя Фурнаджиева ще остане завинаги в културната памет на Пловдив и Българиял. Тя е създател на издателство "Летера" и благодарение на изискания ѝ литературен вкус на български език са преведени и издадени множество стойностни книги, представени са редица световни, познати и непознати за българския читател, автори.

Надя Фурнаджиева издава албуми за Пловдив, за да съхрани през фотоси и човешки истории паметта на града. Нейна е и идеята за проекта "Духовни маршрути в Пловдив",  които показват града през и във творчеството на бележите писатели и художници, припомня БНР.

„Тъжна, много тъжна новина. Ковидът ни отне една ярка фигура- снощи е починала Надя Фурнаджиева. Преводач от немски, издател, тя остава в културната памет на страната с книгите на издателство "Летера". А в паметта на приятелите си- с хубавата си усмивка и звънливия смях. Сбогом, Наде!“, написа журналистката Веселина Божилова в социалната мрежа фейсбук.

PlovdivNow изказва най- искрени и дълбоки съболезнования на семейството и близките ѝ.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина