Избраха строител за новата Детска клиника в Пловдив за над 25 млн. лева

Автор: Добринка Димова 13357
Избраха строител за новата Детска клиника в Пловдив за над 25 млн. лева

Строителната компания „Заводски строежи - ПС Пазарджик” EАД е класирана на първо място за изграждане на новия педиатричен и онкохематологичен комплекс в УМБАЛ „Свети Георги“. Фирмата, която е строила и сградите на УМБАЛ „Пълмед” и УМБАЛ „Софиямед”,  е дала оферта от 25 млн. и 210 хил. лв, съобщава TrafficNews.

На второ място е фирма „Арх Ситистрой” ЕООД. Три компании са били отстранени от конкурса, тъй като не са представили изисканите технически документи.

В двуседмичен срок фирмите, участващи в процедурата, могат да подадат жалба в КЗК. Ако това не се случи, то УМБАЛ „Свети Георги” ще подпише договор с избрания изпълнител.

Припомняме, че миналата година правителството отпусна 16 934 791 лв. за строителството на новия комплекс. В подкрепа на проекта лечебното заведение стартира и дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“, който обедини пловдивчани и жителите на съседните общини. Бяха организирани множество инициативи за набиране на средства – концерти, театрални постановки, базари, киноложки изложби, лични дарения от служители на пловдивски фирми, от рожденици и младоженци, които вместо подаръци са пожелали гостите им да дарят в полза на кампанията. На същия принцип и сумите за букети в първия учебен ден на учебната 2019/2020 година в голяма част от пловдивските училища също бяха дарени. 

Новият комплекс ще бъде построен на терен на болницата на бул. „Пещерско шосе” и ще бъде свързан с топла връзка със съществуващата сграда. В северната част на имота ще се обособи административната част. В южната ще е лечебната сграда, където ще се преместят Клиниката по педиатрия и Спешното детско отделение, Клиниката по клинична хематология, Клиниката по медицинска онкология и евентуално Клиниката по физикална и рехабилитационна медицина.

Топлата връзка ще е на два етажа. Първият ще е предназначен за персонала и ще се изгради на нивото на обслужващия етаж на Хирургичния блок. Вторият ще е за пациентите и ще излиза на нивото на Спешното отделение в Хирургическия блок.

Новият корпус ще има седем надземни етажа и осми - частичен етаж, както и един сутеренен инсталационен етаж. Ще разполага с общо 1177 легла, от които 227 за стационарно лечение и 950 в хирургическия блок. Предвидено е на първия етаж да бъдат разположени приемната част и администрацията на Клиниката по педиатрия, звено Педиатрия към спешна медицинска помощ и приемните звена на Клиниката по клинична хематология и Клиниката по медицинска онкология. Клиниката по педиатрия ще заема втори, трети, четвърти и пети етажи. На шестия етаж ще е Клиниката по клинична хематология, на седми – Клиниката по медицинска онкология. На частичния осми етаж ще е разположена администрацията на клиниката по педиатрия, както и учебни зали и тераси. Подземният етаж е предвиден за инсталации, технически помещения, съблекални и склад.

Всички входове на сградата ще отговарят на изискванията за достъпна среда. Към новия корпус са предвидени 37 паркоместа. Ще бъде разширен и съществуващият паркинг с 337 паркоместа за пациенти, 15 паркоместа за пациенти в неравностойно положение, 4 за таксита и 31 служебни. В момента се проектира и нов многоетажен паркинг в северната част.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина