“Министър“ в оставка се качва на пловдивската театрална сцена

Автор: Plovdiv Now 4449
“Министър“ в оставка се качва на пловдивската театрална сцена

Театрално - музикален продуцентски център Варна и Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ Варна гостуват в града под тепетата с криминалната комедия „Изборът на Марта“  от Жорди Галсеран. Пловдивчани могат да видят пиесата на 9 април, вторник, от 19 часа в Дома на културата „Борис Христов“.

Участват: Симеон Лютаков, Яна Маринова, Николай Кенаров, Валентин Митев и Розалия Абгарян. Режисьор на спектакъла е Георги Михалков, сценография и костюми Петър Митев.

 В „Изборът на Марта“ главният герой е министър, който подава оставка, защото както казва самият той: „Когато се опитваш да бъдеш честен и праволинеен, политиката те сдъвква и те изплюва“. Става дума за политик, който се сблъсква с обикновени на пръв поглед хора, а всъщност с шайка мошеници от високо ниво. Трилър, но едновременно с това и пиеса за любовта. А както знаем, любовта е като бурена – тя просто никне и вирее там, където се хване, без никаква логика и причина. И разбира се, това е пиеса за избора, много ефектна и виртуозна пиеса за любовта и избора.

В момента на българска сцена се играят осем спектакъла по пиеси на Жорди Галсеран. Той е може би най-поставяният съвременен драматург у нас, с вече повече от 16 постановки по негови текстове. Каталонецът е толкова популярен в България, колкото почти никъде другаде. Жорди Галсеран (1964, Барселона) представи на български деветте пиеси, които за двайсет години го направиха един от най-обичаните европейски драматурзи: “Сърф”, “Верига от думи”, “Дакота”, “Без резерви”, “Методът Грьонхолм”, “Карнавал”, “Канкун”, “Бурунданга” и “Кредитът”.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина