Избират първите зам.-председатели на Общинския съвет в Пловдив, сред тях бивш депутат

Автор: Благовест Андонов 4290
Избират първите зам.-председатели на Общинския съвет в Пловдив, сред тях бивш депутат

Четирима зам.-председатели на Общинския съвет в Пловдив ще изберат съветниците на първата редовна сесия този четвъртък. Тя ще има по-скоро протоколен характер, като ще се определят освен зам.-председателите, така и постоянните комисии.

Формациите, които имат право на зам.-председател в Общинския съвет са 7, но само четири са подали до този момент искането си. От ГЕРБ това ще е бившият депутат Стефан Дедев. От „Съюз за Пловдив” отново ще е Евелин Парасков, който и през последния мандат бе на този пост. От ВМРО това ще Димчо Петров, а от Кауза Пловдив – Николай Бухалов.

Другите три партии с групи в ОбС – БСП, ЗС „Александър Стамболийски” и „Демократична България” не са направили своите предложения.

11 постоянни комисии ще подпомагат работата на местния парламент, като във всяка от тях има между 7 и 9 съветници – представители от всички групи. Всяка комисия ще гледа предложенията в дадени ресор, в който е формирана тя.

Другите структурни решения, които трябва да се вземат е определяне на представител на Общинския съвет в Националното сдружение на общините в България, както и в Областния съвет за развитие на Пловдивска област и Областния съвет за намаляване на риска от бедствия.

Съветниците трябва да вземат и решения за освобождаване на Александър Държиков от УС на фондация „Пловдив” 2019, тъй като постовете са несъвместими. Това се отнася и за новите съветници от БСП  Добромира Тошева и Йордан Василиев, които бяха контрольори в общински лечебни заведения.

Единственото решение, което ще бъде по същество от дневния ред от 13 точки е определянето на комисия, която трябва да избере нов управител на затъналата в дългове МБАЛ „Св. Мина”.  В него ще бъде зам.-кметът по образование Илия Кирчев,трима общински съветници и представител на РЗИ – Пловдив.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина