Иван Тотев към пловдивската полиция: Вашите успехи са равностойни на героизъм, саможертва и безстрашие

Автор: Plovdiv Now 5343
Иван Тотев към пловдивската полиция: Вашите успехи са равностойни на героизъм, саможертва и безстрашие

Кметът на Пловдив Иван Тотев днес специален поздрав до директора на ОД на МВР старши комисар Атанас Илков във връзка с професионалния празник на полицията.

"Сигурен съм, че имате много поводи, заради които да бъдете поздравявани, защото Вашите успехи много често са равностойни на героизъм, саможертва и безстрашие. Вашият професионализъм и добре изпълнен служебен дълг в защита на реда на обществото и живота на гражданите са достойни за гордост и уважение", се казва в поздравителния адрес.

Освен да честити празника кметът Иван Тотев използва повода, за да благодари за доброто сътрудничество между институциите и да изрази надежда, че съвместната работа ще продължи и занапред, гарантирайки спокойствието и реда в нашия град.

Припомняме, че служителите на Министерство на вътрешните работи празнуват днес, 5 юли, своя професионален празник. Това е едно от първите министерства създадено след Освобождението на България и възстановяването на държавността. Изграждането на полицейската институция в България започва след приемането на Търновската конституция.

На 5 юли 1879 година Княз Александър I Батенберг подписва  указ № 1 за създаване на Министерство на вътрешните работи и назначава Тодор Бурмов за министър на вътрешните работи, министър на просвещението и за първи председател на Министерски съвет като част от първото българско правителство след Освобождението.

След промените през 1989 г. датата е официално приета за празник на МВР. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина