Иван Тотев: Искахме да минем с по-малко пари за „Модър-Царевец”, цепим стотинката на две

Автор: Plovdiv Now 4023
Иван Тотев: Искахме да минем с по-малко пари за „Модър-Царевец”, цепим стотинката на две

Община Пловдив ще пусне нова процедура за изграждането на „Модър-Царевец”, заяви кметът Иван Тотев. Той обясни, че в момента се прави пазарно проучване за новата обществена поръчка, която ще бъде с около 1 – 1,5 млн. лева повече.

„В първата процедура подценихме цената.Искахме да минем с по-малко пари, цепим стотинката на две… няма как иначе да се случат толкова много неща през последните 8 години, ако не се знае цената на парите”, заяви градоначалникът. Той каза, че радостното е, че няма имоти, които имат нужда да се отчуждават и при избор на изпълнител веднага може да се стартират дейностите . Те обаче едва ли ще започнат този мандат.  

Припомняме, че първата поръчка за дългоочакваното съоръжение се провали. Тя бе на стойност от 12 млн. лева, а единственият кандидат бе варненската фирма „Инжстройинженеринг“ ООД. Тя  обаче бе отстранена, тъй като не отговаря на предварително заложените критерии за изпълнител.

Това  бе втори опит за стартирането на поръчката. При първото заседание на комисията се оказа, че в Общината не бе постъпила нито една оферта за пробива.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина