Иван Гешев: Радев трябва да олицетворява единството на нацията, превърна се в политик от прехода

Автор: Plovdiv Now 3858
Иван Гешев: Радев трябва да олицетворява единството на нацията, превърна се в политик от прехода

Г-н Радев трябва да даде ясен отговор на българското общество дали иска светлина или тъмнина в Президентската институция, дали и знаел или не за действията на своите служители, както и в кой закон е регламентиран имунитетът на служители на Президентството. Това заяви по време на брифинг главният прокурор Иван Гешев. Той направи официално изявление след скандалите от последните дни. 

Припомняме, че вчера бе арестуван президентският съветник Пламен Узунов, който се сдоби и с обвинение за търговия с влияние. Стотици граждани излязоха вчера на жълтите павета, а към тях се присъедини и самият Радев.

"Не на страха! Мутри вън! Ще си върнем България. БГ мафията успя да постигне невероятното - обедини всички почтени хора срещу себе си. Битката сега е за децата ни, за бъдещето ни, за природата ни" заяви Радевпо време на демонстрацията.

"Радев би следвало да олицетворява единството на нацията. Радев се превърна в  български политик от прехода след 89-та година. Ще изчакаме решението на Конституционния съд, ако се наложи, ще изчакаме да изтече мандатът му, за да разкрием дали е въздействал на проерка на КПКОНПИ срещу съпругата си", закани се главният прокурор. 

Той определи изявлението на президента като недопустимо и уронващо престижа на независимата съдебна власт. 

"Твърденията за политически репресии са стар рефрен от времето на Костов. Новото твърдение е, че българската прокуратура е мафия. Вчера държавният глава го каза в прав текст. Ние му отговаряме, че явно говори за светлина, но се съюзява с тъмнината, с олигарси, ограбили нашия народ" заяви Обвинител №1.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина