Инвеститори дариха 2,5 дка на Община Пловдив, ще им изграждат улица към жилищните комплекси

Автор: Благовест Андонов 4792
Инвеститори дариха 2,5 дка на Община Пловдив, ще им изграждат улица към жилищните комплекси

Фирми и инвеститори продължават да даряват имотите си на Община Пловдив, която да им построи улична инфраструктура към новите им жилищни комплекси. Двата терена се намират в Индустриална зона – „Юг” на границата  с квартал Беломорски. Те са с големина от  малко над 1,2 дка и пресичат над 20 парела, разделени на по 650 кв.м.  В зоната е отредено ниско строителство до 10 метра.

Общинските съветници днес приеха дарението, като двата парцела ще отидат за улична инфраструктура.

Това не е прецедент. В последната година Общинския съвет взе редица  решения,с които прие дарение от частни фирми. Сред тях бяха парцели в районите „Централен”, „Южен” и „Западен”.

Предложението за дарението на имотите в комплекса  „Каменица Хилс Резиденсис” предизвика и сериозни дебати в ОбС.

Тогава градоначалникът обясни, че  проблемите с такъв тип терени са из целия град и често се изпада в нелепи ситуации. Той даде пример, че нови комплекси се строят, а частните терени отредени за улици не се даряват на Община Пловдив, а искат от нея да ги отчуждят.

„Те не могат да си завършат строителството, но вместо да ги дарят и ние да изградим улица там, те искат да им отчуждим земята…”, каза кметът и призова собствениците на такъв тип имоти да ги даряват на Община Пловдив, която може с парите да изгради заложените улици през комплексите.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина