Инспекторатът глоби нарушител, хвърлял боклуци до СУ „Найден Геров” в Столипиново

Автор: Plovdiv Now   2147
Инспекторатът глоби нарушител, хвърлял боклуци до СУ „Найден Геров” в Столипиново

Екип на Общинския инспекторат състави акт на нарушител, хванат да изхвърля отпадъци извън контейнерите до училище "Найден Геров". Това стана само ден, след като директорът на "Чистота" инж. Десислава Георгиева сезира директора на Инспектората за необходимостта от засилване на контрола.

Съгласно общинската наредба за опазване на околната среда глобата за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци е от 300 до 800 лв. за физически лица.

Припомняме, че само преди дни почистиха нерегламентираното сметище до училище „Найден Геров“ в Столипиново след публикация на TrafficNews. След материалът по темата директорът на ОП "Чистота" инж. Десислава Георгиева е разговаряла с колегата си от Общинския инспекторат Костадин Костов да се засилят проверките около училищата в квартала.

Припомняме, че до медията ни многократно са постъпвали сигнали за изхвърляне на големи количества отпадък до входа на училището между ул. „Батак” и „Клисура”. От снимките, изпратени до медията ни, се виждаше огромното количество зарязани мебели, кашони, строителни отпадъци, бутилки, храни и какво ли още не, както и четирите на пръв поглед празни контейнера, два от които съборени, а третият запълнен.

Редно е масовата практика на жителите в етническия квартал за безразборното изхвърляне на боклуци да приключи, категорични са пловдивчани.

ОП „Чистота" за сметището до СУ„Найден Геров": Вчера почистихме, сутринта отново имаше доста боклуци

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина