Иновативно лечение с хрущял от ребро в пловдивско УНГ отделение

Автор: Валерия Василева 5752
Иновативно лечение с хрущял от ребро в пловдивско УНГ отделение

Нова методика за лечение на проблемни носове след ринопластика въвеждат в УНГ отделението в УМБАЛ "Пловдив". Технологията за реставрация – отстраняване на дефекти и уголемяване на носове посредством хрущялна паста бе представена пред специалисти от цял свят по време на симпозиум с workshop – PINOKIO 2018, проведен в Южна Корея. За направата на пастата се използва хрущял от ребро, който се обработва в специален уред „Ironman”, създаден от водещия УНГ специалист д-р Питър Ким, инициатор за провеждане на форума и отправил поканата за участие към д-р Асенов от отделението в УМБАЛ "Пловдив".

"Купих апарата, защото основният контингент от пациенти у нас, които се нуждаят от лечение по този метод, вече са преминали няколко ринопластики, но резултатите са далеч от очакваните", заяви лекарят. Той е уверен, че въвеждането му ще даде шанс на тези хора да възвърнат нормалния изглед на носа.

Тази манипулация се прилага основно при тежки минус дефекти след поредица от пластични операции на носа, а в Корея и при често застъпения проблем на малкия нос, когато много често носове се уголемяват със силикониви импланти. Проблемът е, че тялото не винаги ги възприема и предизвиква реакция на отхвърляне, затова д-р Питър Ким разработва този метод, чието приложение е с отлични резултати.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина