Има ли очевидци на трагедията с барабаниста Велко в Пловдив? Семейството търси съдействие

Автор: Ива Модова 4503
Има ли очевидци на трагедията с барабаниста Велко в Пловдив? Семейството търси съдействие

Близки, роднини и приятели на покойния барабанист Велко Илиев търсят свидетели на инцидента. Бащата на Велко е отправил апел към хората, които са очевидци на тежкото ПТП да се свържат с него, за да излезе истината наяве.

Припомняме, че Велко си отиде без време на 16 юни. Той остана под гумите на шофьор, който по първоначални данни е преминал на червено на кръстовището на бул. "Руски" с "Шести септември". В последствие стана ясно, че тепърва ще се проверява цикъла на светофарите, за да се определи кой е преминал на червено - пешеходецът или шофьорът. 

Близките на починалия музикант са убедени във виновността на водача -  Сашо Димитров.

„От полицията твърдят, че шофьорът е преминал на червено, а ден по-късно прокуратурата излиза със становище, че не е ясно още кой е нарушил правилата. Искаме записите от  камерите. Искаме да видим какво причиниха на момчето ни”, сподели пред медията ни приятел на Велко.

Приятели на 34-годишния мъж, част рок бандата „НеЩо ЦвЕтНо”, го описват като изключителен човек, готов да подаде ръка на всеки.

„Толкова чиста душа беше! Няма човек, който да го познава и да не го уважава. Много добро момче, на всеки помагаше, винаги. Моля ви, помогнете ни да намерим справедливост”, апелират близките на музиканта.

Те призоваха всички свидетели, очевидци и минувачи, които знаят и имат дори минимална информация за инцидента, да се свържат незабавно с тях.

Ако имате сведения за тежкото произшествие, може да се свържете с близките на Велко на следния телефон:  0896218517 .

Припомняме, че  Окръжната прокуратура в Пловдив освободи под парична гаранция от 2000 лева шофьора, блъснал  Велко Илиев. Според прокуратурата 52-годишният Сашо Димитров няма предишни нарушения, а резултатът от теста му с дрегер е бил отрицателен. Няма данни Димитров да се е движил и с превишена скорост, но все още се очаква експертизата - минал ли е Сашо на червено. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина