Икономическа полиция и ДАИ влязоха в офисите на таксиметровия бос Мариян Киров

Автор: Виктория Петрова 8753
Икономическа полиция и ДАИ влязоха в офисите на таксиметровия бос Мариян Киров

Екипи на Икономическа полиция и Държавна агенция "Автомобилна администрация" - Пловдив влязоха в офисите на един от големите пловдивски превозвачи "Хачо груп". Собственикът на фирмата Мариян Киров бе на място и предаде на инспекторите и полицията исканите документи. 

 "Хачо груп" е един от петте превозвачи с най- много регистрирани автомобили. В момента Киров работи с 42 автомобила на територията на град Пловдив, по данни на общината. 

Преди две седмици на територията на града стартира мащабна акция на Икономическа полиция НАП и ДАИ , при която бяха обискирани офисите на първите четири превозвача "Рин Транс", "Легия Груп", "Бали Груп" и "Макс -76". За 24 часа бяха арестувани и свързаните с тях - Стефан Балимезов и Емил Кондов - Доктора. 

Разследване установи, че петте фирми , които държат около 70% от такситата в града,  са собственост на лица с криминални досиета.  Окръжният прокурор Румен Попов  официално потвърди, че по данни на ДАИ 1000 от 1500 таксита в града се водят на скитници, затворници и хора, които дори не знаят, че имат бизнес.  

Самият Мариян Киров бе главен герой в разследването ни. Той лично инструктира представилия се за кандидат-шофьор репортер на екипа ни. Наемането започна с култовата фраза: „Когато работиш в моя фирма, не те интересува нищо и не се плашиш от нищо”. Киров спокойно обясни как се крие оборот и как хората му се измъкват от контролните органи. 

В последствие в интервю той потвърди, че укрива данъци , като се оправда, че "всички в бранша работят по този начин и няма друг начин да се оцелее". 

Днес, пред проверяващите таксиметровият бос застъпи същата теза. "Боря се за рамка отдавна, присъствал съм и съм говорил на редица транспортни комисии. Ние сме в една джунгла и трябва да играем по нейните правила, когато трябва да се спасяваме" коментира Киров.

Разследването на Икономическа полиция продължава. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина