Ihsahn стъпи на Античния театър

Автор: Plovdiv Now 1121
Ihsahn стъпи на Античния театър

Дяволът е в детайлите. В този смисъл, спокойно можем да твърдим, че Ihsahn и неговият солов проект са изпълзяли директно от недрата на Ада, за да стъпят на Античния театър в Пловдив. 

И това съвсем не е само заради блек метъл влиянието и факта, че Emperor е една от първите и една от най-култовите активни банди от жанра. 

Не. Тук ще си говорим за разбирането на музиката на друго ниво. Много хора определят проекта на Vegar Sverre Tveitan като прогресив. Но музикалното ухо може да поспори. Експериментален прогресив метъл рок е може би по-точното определение за майсторското музициране и миксиране на рифове, елементи и звучения, които Ihsahn превръща в хомогенно, спиритично изживяване, граничещо с метъл шизофрения, пише trafficnews.bg.

Под звуците на няколкото китари, които смени, Императорът сякаш заяви на публиката: „Тук съм! Подарявам ви това, защото е най-доброто!“ 

Без вписване в определени граници, с неподражаем експериментаторски талант. Това е.

Нещото, с което обаче ще остане в сърцата на Пловдивчани, е опитът му да ги поздрави с “Добър вечер, майна”. Но когато човек е наистина велик, той няма проблем да направи реверанс към тълпата, защото това няма да го свали от пиедестала, а ще го направи още по-обичан и велик. А на парчето Stridig вокалът направи паралел между Пловдив и неговия роден град в област Telemark, което беше още едно признание към града.

По време на цялото шоу на Ihsahn му бяха необходими три китари, като малко хора знаят, че всяка от тях е всъщност къстъм едишън, специално за него от Arstide Guitars, Nederlands. H/06 headless Mint Green Pearl Satin Ihsahn и T/0 Lilac Pearl Satin Ihsahn Custom са два от впечатляващите модела, които бяха конетирани и сред разбирачите в публиката. 

За да  подгреят тълпата преди норвежците, на сцената на Античния театър се качи родната паган метъл група от Бургас - Vrani Volosa. Те зарадваха феновете си с любими парчета - Слънце, Дом и Корабокрушение.

Когато една банда се оттегли от сцената, а публиката остане на крака 10 минути, аплодирайки въпреки това, означава две неща - на сцената са били истински музикални величия и че това е съвършения завършек на един музикален фестивал, като Music of Ages. Мислята изпълнена.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина