И Тошо Куката излезе от ареста под гаранция

Автор: Plovdiv Now 5985
И Тошо Куката излезе от ареста под гаранция

Автор: Георги Тошев

Пловдивският районен съд освободи под гаранция Тодор Чалъков, по-известен като Тошо Куката. 

"Депозирали сме искане за промяна на мярката, защото са отпаднали и основанията за "най-тежка" мярка" каза адвокатът му Георги Кутрянски. "Първоначално се смяташе, че той може да въздейства в хода на производството, но това вече не е така. Към настоящия момент са събрани всички необходими доказателства и предстои единствено да бъдат предявени материалите по делото. Тоест всички процесуално следствени действия са приключили, а и вече е изтекъл срокът от 2 месеца и тази мярка вече се явява нецелесъобразна и незаконосъобразна" заяви юристът, цитиран от trafficnews.bg.

Адвокатът поиска Тошо Куката да бъде освободен с мярка "парична гаранция" или "подписка" . Той допълни, че другите двама обвиняеми вече са с по-леки мерки за неотклонение и изтъкна, че клиентът му с нищо не е по-различен от тях.

Прокурорът също  заяви, че трябва да се уважи молбата на защитата, защото вече изтича законовият срок за задържане. В последните си думи към съда Тошо Куката също пожела да бъде освободен под гаранция или с подписка. помоли да е по-ниска, тъй като е безработен. 

Куката беше доведен в съдебната зала под стража и със защитника си адвокат Георги Кутриянски. В съда са и родителите на Чалъков. 

Припомняме, че тримата инфлуенсъри Чеченеца, Тошо Куката и Емили са привлечени като обвиняеми за това, че на 03 април 2023 г. в Пловдив, като извършители са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, а именно – в търговски център пред множество граждани са склонили момче със специфични потребности да бъде вързан в областта на шията за колан, стоейки на колене да имитира движенията на куче, на което се дават команди и подхвърлят предмети.

Tik Tok звездите го развеждали на повод на последния етаж в мол "Пловдив". Давали му команди "лай", "донеси" и очаквали от него релевантно поведение. Случката, която е заснета на видео, предизвика бурна реакция в обществото и последваха мерки от страна на властите.

На 18 май Емили Тротинетката беше освободена окончателно от ареста с мярка за неотклонение „гаранция” от 1500 лева. На 25 май и другият участник в скандалното видео - Чеченеца, също беше пуснат под гаранция от 1500 лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина