И Медицинският университет обяви ваканция! Масово отлагат пътувания по програми за мобилност

Автор: Plovdiv Now 5648
И Медицинският университет обяви ваканция! Масово отлагат пътувания по програми за мобилност

Университети у нас налагат ограничения при командировки и пътувания в страни, засегнати от коронавируса. Преустановяват се и масовите мероприятия, в това число спортни и културни събития. Както вече ви съобщихме, няколко висши училища в Пловдив са обявили и грипна ваканция. Това са Аграрният университет, АМТИИ и УХТ. По-рано днес стана ясно, че ваканция ще има и за студентите от Медицински университет - Пловдив. Неучебни за тях ще бъдат дните до 13-и март. За администрацията ще бъдат работни.

До 14-и март ще си дадат почивка от УХТ, като изпитите, насрочени за тези дати, ще бъдат изместени за следващата седмица. 

Студентите в Аграрния университет и АМТИИ също ще почиват до 11-и март. От ръководството на Аграрния университет съобщават, че държавните изпити за този период ще се проведат по утвърдения график. 

В няколко ВУЗ-а в града вече са въвели и строги превантивни мерки във връзка с разпространението на коронавируса. Ректорите на Медицинския университет, Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и АМТИИ са издали заповеди, с които се отлагат командировки и служебни пътувания на студенти и преподаватели в Италия, Китай и други страни, засегнати от заразата. Ограничават се и пътуванията, свързани с програмите за мобилност на студентите.

Мерките са взети по препоръка на Националния оперативен щаб за ограничаване на нов епидемичен подем на заболявания от грип, както и МОН, относно разпространението на коронавирус в други държави. Те са въведени за неограничен период от време.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина